Saboterer du for deg selv?

Oppdatert: 6. aug. 2019


Gjør du ting som du vet ikke er bra for deg (eller omgivelsene) og så gjør du det likevel? Eller unngår du å gjøre ting? Disse spørsmålene stiller jeg meg selv oftere og oftere... Og JA! Jeg saboterer for meg selv så vanvittig ofte. Hva er greia?? Selvsabotasje kan for meg være tanker som gjentar seg litt for ofte som:

* Jeg er for sliten * Jeg sov for lite, så jeg er ukonsentrert * Det er så mye annet som må gjøres først; og plutselig er det LIVSVIKTIG å rydde i skapet * Det er egoistisk av meg å gjøre det; best jeg lar være i tilfelle noe annet viktigere kommer opp

* Hvis jeg bare hadde.... mer penger/mer tid/ bedre utstyr/enda en utdannelse/kurs/ferdighet... *Jeg trenger styrke/mykhet/bedre kondis *Jeg trenger belønning/nå har jeg gjort så mye bra så nå kan jeg skeie ut

*Blablabla Hmmm og når jeg først får gjort det jeg skal som faktisk er bra; så er det som regel bare GULL! Hvorfor i alle dager utsatte jeg det, og samtidig blir jeg mer og mer oppgitt over meg selv, fordi jeg legger mer og mer merke til at min adferd ikke er til beste for meg (og det går jo også ut over familien) Og så blir jeg lei av meg selv og synes litt synd på meg selv, og da får jeg jo ikke gjort noen ting! "Herlig" sirkel av helt ubrukelige tankemønstre som lager nye spor i tankekjøret mitt. Så fullstendig bortkastet energi!

Jeg kjenner at jeg til tider faktisk stopper meg selv i å utvikle meg og i å komme meg dit jeg vil. Kjenner du deg igjen? Hva slags tanker hindrer deg i nå dine drømmer?


Mye av dette er helt ubevisste tankemøstre eller gamle "sannheter" jeg forteller meg selv. Heldigvis så kommer noe til overflaten i ny og ne og jeg legger merke til at jeg prokrastinerer og saboterer. De siste to årene med stor endring i essensen av hvordan jeg vil leve livet mitt, så er det i yogaen og med oljene mine jeg sakte, men sikkert begynner å viske bort noen av disse destruktive mønstrene og vanene mine. Det er bare så forbasket dumt at noe av det sitter dypt, og er vanskelig å få tak i. Prosess... Det er i yogaens meditative rytme med pusten at jeg kan nærme meg mitt indre og dykke ned i de tanker og følelser som kommer til overflaten. Tørre å møte meg selv som jeg er. Det er jeg dypt takknemlig for, og jeg ser verden med helt andre øyne hver gang.


I morgen skal jeg starte et nytt og bedre liv ;) Sov godt og lenge nok <3


Mitt mantra: "Ahimsa" - gjør ingen skade (hverken mot meg selv eller andre; mennesker, dyr, natur, tanker, handlinger... alt)

136 visninger0 kommentarer

© 2020 by rom for yoga

Skolebakken 5, 1482 Nittedal