Hvorfor føler jeg en trang til å forsvare valgene mine? Står du støtt i deg selv?

Jeg kjenner ofte på en følelse av at jeg må forsvare hvorfor jeg gjør som jeg gjør, og at jeg må ha gode argumenter for å ta disse valgene. Noen ganger så hører jeg meg selv komme med en lang "innøvd" forsvarstale; før jeg i det hele tatt har fått pustet to ganger ned i magen. For min del så kan det f.eks være at jeg vil hjem tidlig fordi jeg vil sove... eller at jeg noen ganger har fri på formiddagen... Og hvis jeg møter noen så kommer det på rams: ".... Jeg jobber jo en del kveld jeg vet du, og også en del helger, og jeg har mye å gjøre altså, men jeg må jo prøve å ikke jobbe hele tiden... og blablabla". Når disse talene kommer, så er jeg faktisk med på å gjøre valgene mine mindre bra, og jeg undergraver meg selv. Hva er det egentlig jeg tror andre tenker om meg, hvorfor har jeg denne trangen til å legitimere hvorfor jeg tilfeldigvis har fri en formiddag? Det har absolutt ingen noen ting med, og det at jeg innbiller meg at folk har en mening om hvordan jeg legger opp livet mitt er vel også litt..... hva skal jeg si .... hehe... de har helt sikkert nok med seg selv, og går nok ikke rundt og lurer på hvorfor jeg gjør som jeg gjør.... egentlig ;)


Heldigvis har disse tankene roet seg, jeg tror ikke lengre på dem, og da smelter de bort! Jeg står stødigere i mine valg og jeg kjenner mer og mer hva som er riktig for meg. Da mener jeg ikke tankene og fornuften min, men heller å kjenne på intuisjon og hva som er ekte og bra for meg. Konkrete valg i livet som å holde avtaler jeg setter med meg selv (jobber fortsatt en del med denne) som å faktisk gjøre YOGA + bruke oljene mine aktivt + spise renere og mer etisk, er enklere og enklere, samt at det oftere gir meg det lille pusterommet til å respondere på en situasjon i stedet for å reagere spontant. Og DET er så vanvittig GULL!!! Og i tillegg så er min søvn og helse bedre og bedre!!!


Så, jeg ville bare kikke innom og oppfordre deg til å stå støtt i deg selv; du behøver ikke forklare eller forsvare - kjenn etter hvordan du faktisk kan ha det bra og så tar DU grep, gjør de endringene du trenger; sov MER, kom deg på yogaen, spis bedre, prioriter tygging...jeps.. og bruk rene produkter <3 Heia DEG!


49 visninger0 kommentarer

© 2020 by rom for yoga

Skolebakken 5, 1482 Nittedal