Gretten? Kort lunte?

Jeg må innrømme at det var en ganske lang periode i livet mitt hvor jeg var konstant gretten og hadde kort lunte. Absolutt alt og alle irriterte meg, jeg tok alt som kritikk og i værste mening. Jeg ble sint for den minste lille ting, og det gikk dessverre mye ut over barna mine. Jeg følte at hele verden var mot meg og det var "ingenting" jeg kunne gjør med det... Jeg var på et bunnpunkt mentalt og gravde meg ned.


Jeg skulle ønske jeg den gangen hadde visst litt mer om hvordan vi mennesker henger sammen, hvordan vi fungerer og hvordan kroppen og det mentale er to sider av samme sak. Vi som mennesker er en helhet; og må behandles som hele mennesker. For meg er det nå 3 "sannheter" som danner min trygge base og som gjør at jeg vet jeg ikke vil falle ned i det dype hullet jeg var i. Det deler jeg gjerne med deg: (at jeg har skjønt litt betyr ikke at jeg får det til hele tiden da... hehe) #næring : Det jeg putter i meg er det som gir energi til funksjonene i kroppen/opprettholder god helse/kroppen heler seg selv. Jeg "visste" jo det, men nå forstår jeg det. Spiser jeg rask ferdig-mat nesten uten næringsstoffer, og mat med giftstoffer eller produsert mens dyr/msk/miljø lider ufattelig, da vil ikke kroppen ha det bra og jeg blir sliten, trøtt, energiløs og til slutt syk. Så enkelt og rett frem er det. Og har kroppen det vondt... da har kjipe tanker nok å drodle på... bensin på tankekjør-bålet. #søvn : For at kroppen skal kunne være i balanse, kunne hele seg selv, integrere og prosessere må vi sove... og vi må sove nok og godt. Uten søvn fungerer vi ikke! Hukommelsen svikter, man kan bli kvalm, gretten og aggressiv, nervesystemet er i helspenn, muskelsmerter, låsninger, diffuse smerter i hele kroppen, hodepine.... syk... igjen...bensin på tankekjør-bålet.

#tankekjør : Dette skulle jeg gjerne ha skjønt mye før.... Jeg er ikke tankene mine! Så enkelt og så vanskelig. Jeg er heller ikke det jeg tror andre tenker om meg. Og alle disse rare "sannhetene" jeg har gått rundt og trodd på.. det er jo heller ikke sant! Som en banal ting som: "... jeg er en vimsete person som ikke har orden på noen ting". Dette er jo bare tull, og har ingenting med hvem jeg faktisk er. Ja da, jeg har en tendens til å vimse, men det har andre årsaker og det er noe som kan endre seg. Denne setningen/disse tankene har ingenting med essensen av MEG å gjøre.


Så... dette er mitt fundament nå; og måten jeg får dette til å henge sammen på for å ha det bedre og til å ha muligheten til gjøre akkurat hva jeg vil med livet mitt er #yoga og #eteriskeoljer <3
150 visninger0 kommentarer

© 2020 by rom for yoga

Skolebakken 5, 1482 Nittedal